Automatisch stapelen van rollen

Rollen

Een niet alledaags product

Voor onze Spider palletiseerrobot is stapelen van de meest diverse producten een vanzelfsprekendheid, ook wanneer het product een bijzondere vorm heeft.

Rollen, rollen, rollen

Er werd ons gevraagd om rollen gerecycleerd materiaal te stapelen. Hier komt meer bij kijken dan op het eerste zicht lijkt. Hoewel deze rollen rond zijn maakt het wel degelijk uit op welke manier ze op de pallet worden gestapeld. Daarnaast zijn er verschillende binnen- en buiten diameters om rekening mee te houden alsook de hoogte van de rol zelf. Een uitdaging die onze Spider palletiseerrobot graag aangaat.

 

Denken aan de toekomst

Deze installatie bedient nu drie productielijnen, maar is gebouwd met het oog naar de toekomst. Het portaalframe is namelijk reeds zo lang gemaakt dat er nog uitgebreid kan worden met een vierde productielijn. Dit heeft als voordeel dat er niet nog eens geïnvesteerd gaat moet worden wanneer de vierde lijn er komt.

 

Een slimme grijper voor een slimme robot

Dankzij een speciaal op maat gemaakte grijper is het simultaan palletiseren van rollen met verschillende roldiameters van de drie prodcutielijnen kinderspel. De Spider palletiseerrobot herkent de rollen, draait ze eerst in de juiste positie en stapelt deze dan op drie individuele pallets. Dit alles in combinatie met individuele aanvoerbanen maakt dat deze Spider palletiser een onmisbare upgrade is van het productieproces.