De Pecker en Fast Pecker Pick & Place robots

De Pecker en Fast Pecker zijn volledig servogestuurde Pick & Place robots ontworpen voor diverse inpak toepassingen
De belangrijkste eigenschappen van de Pecker en Fast Pecker zijn:

  • voor het automatisch vullen van diverse producten in dozen, trays of kratten
  • eenvoudige bediening en heel onderhoudsvriendelijk
  • snelle product wissels
  • korte installatieperiode
  • Belgische constructie met eigen service team
  • compacte opstelling
  • robuuste constructie
  • servobesturing met terugkoppeling
  • hoge respons- en uitvoeringssnelheid
  • laag geluidsniveau

De Pecker Pick & Place robot

De Pecker is een servogestuurde Pick & Place robot die rijen of lagen voorgeformeerde producten opneemt en in een doos, krat of tray inpakt.
De Pecker is een budgetvriendelijke inpakker met een klein vloeroppervlak, korte installatieperiode en een eenvoudige centrale bediening via een groot kleurendisplay. Productwissels gebeuren in een minimum van tijd en nieuwe producten kunnen snel en eenvoudig zelf aangeleerd worden.


EEN INPAKKER VOOR VORMVASTE PRODUCTEN
Producten worden per rij voorgeformeerd op de aanvoerbaan. Ofwel worden deze rijen na uitlijning door de grijper opgenomen en in de doos, tray of krat ingepakt, ofwel worden de rijen overgezet op een dwarse taktband waarbij lagen producten voorgeformeerd en uitgelijnd worden vooraleer deze in te pakken.


EEN INPAKKER VOOR HEEL HOGE AANVOERSNELHEDEN
Bij hoge aanvoersnelheden worden meerdere dozen, kratten of trays simultaan gevuld. Teneinde de aanvoer van producten niet te hoeven stoppen wanneer de dozen, kratten of trays vol zijn, wordt gebruik gemaakt van een dwars overzetsysteem waarbij de volle en lege dozen, kratten of trays in een mum van tijd gewisseld worden.

Afbeelding5
Afbeelding8
Afbeelding6

De Fast Pecker Delta robot

De Fast Pecker is een volbloed Pick & Place Delta robot die producten zoals zakjes, doypacks, schaaltjes en allerlei andere niet vormvaste producten aan heel hoge aanvoersnelheden en volgens het gewenste patroon automatisch in dozen, trays of kratten inpakt. De Fast Pecker is een budgetvriendelijke inpakker met een klein vloeroppervlak, korte installatieperiode en een eenvoudige centrale bediening via een groot kleurendisplay.
Productwissels gebeuren in een minimum van tijd en nieuwe producten kunnen snel en eenvoudig zelf aangeleerd worden.


EEN INPAKKER VOOR NIET VORMVASTE PRODUCTEN
De Fast Pecker neemt de in te pakken producten van de aanvoerbaan op zonder deze te stoppen of uit te lijnen. Hierdoor kunnen producten zoals doypacks, zakjes, tubes en andere niet vormvaste producten in dozen, trays of kratten ingepakt worden.


UNIEK PRODUCT DETECTIESYSTEEM
De Fast Pecker is uitgerust met een uniek gepatenteerd product herkenningssysteem dat de positie en draaihoek van ieder aangeboden product op de aanvoerbaan detecteert en dit aan heel hoge aanvoersnelheden. Dit detectiesysteem is, in tegenstelling tot de klassieke visie systemen, licht, kleur en product onafhankelijk en daardoor heel betrouwbaar.


EEN INPAKKER VOOR HEEL HOGE AANVOERSNELHEDEN
De producten worden individueel opgenomen. Om hoge aanvoersnelheden te kunnen verwerken, worden twee producten na elkaar opgenomen waarna deze één voor één of samen afgelegd worden. Bij nog hogere aanvoersnelheden werken twee Fast Pecker Delta robots samen: de ene vult de doos, tray of krat voor de helft en de andere vult de rest van de doos tot deze vol is.

Uw producten automatisch inpakken ?

contacteer ons

Na het inpakken automatisch palletiseren ?

Ontdek het hier