Emmers, jerrycans en vaten

Emmers palletiseren op maat

Bij emmers palletiseren moeten de hendels veelal op een bepaalde manier georiënteerd worden anders zitten ze op de pallet tegen elkaar. Het komt ook voor dat de oriëntatie van de hendels anders moet zijn bij de buitenste rij. Om dit bij het emmers palletiseren te bekomen wordt op de invoerbaan, net vóór de opnamepositie, een automatische emmer-oriënteerder voorzien.

Hierbij kan per aangevoerde emmer de oriëntatie van de hendel gekozen worden. Deze instelling is een parameter van het stapelpatroon, en moet bij het emmers palletiseren dus niet telkens opnieuw ingesteld worden.

Soorten emmers, jerrycans en vaten

 • emmers met hendels
 • ronde emmers
 • vierkante emmers
 • emmers met loszittend deksel
 • verf emmers
 • jerrycans
 • vaten

Cases

Ontdek hoe wij deze bedrijven verder hielpen

Palletizeren van emmers, jerrycans en vaten?

Contacteer ons

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het vaten palletiseren en emmers palletiseren zijn diverse grijpers ter beschikking die, afhankelijk van het type emmer, ingezet worden. Wanneer het deksel niet vast genoeg op de emmer vastzit, dan wordt een klemgrijper voorzien. Hoge toevoersnelheden kunnen behaald worden door volledige rijen emmers op te nemen. Aangezien emmers palletiseren steeds in een kolom gebeurt, is het gebruik van tussenvellen veelal noodzakelijk. Een folievel is hierbij de ideale oplossing omdat deze de vorm aanneemt van de onderliggende emmerdeksels waarin de volgende emmers gestapeld worden. Een alternatief voor folie is karton. Dikke kartonnen vellen worden vanuit een magazijn op de pallet en tussen de lagen gelegd.

Jerrycans palletiseren vereist een aparte aanpak. Veelal hebben ze onderaan uitsparingen die in de vorige reeds gestapelde jerrycan moeten passen. Het is bij het jerrycans palletiseren van groot belang dat de grijper de jerrycans bij het opnemen stevig vastklemmen zodat ze uitgelijnd worden in de grijper en niet over en weer kunnen bewegen tijdens de beweging naar de pallet. jerrycans palletiseren gebeurt veelal in een kolom. Hierdoor kan het voorkomen dat de jerrycans, na het palletiseren van enkele lagen, in een waaier open staan waardoor het stapelproces bemoeilijkt wordt. Om dit te vermijden wordt een lagen-centreerder ingebouwd in de Spider. Of er wordt bij het jerrycans palletiseren een automatische horizontale omsnoeringsmachine geïntegreerd waarbij met een omsnoeringsband de lagen jerrycans bijeengehouden worden.

Belangrijke
eigenschappen

 • Compacte palletiser
 • Gebruiksvriendelijke palletiser
 • Robuuste uitvoering
 • Totaaloplossing
Ontdek meer

Wij bouwen totale palletizing installaties vanaf het punt waar uw product van de productielijn komt tot in het magazijn met pallets afgewerkte goederen. Diverse product toevoerbanen, liften, pallet aan- en afvoersystemen en andere randapparatuur worden mee geïntegreerd.

Ontdek meer