Dozen en trays

Dozen palletiseren op maat

De kartonnen doos is het meest voorkomende te palletiseren product. Naargelang het type doos of tray worden diverse grijpers ingezet. Amerikaanse dozen worden veelal met een vacuüm grijper opgenomen.

Het dozen palletiseren gebeurt met opname van de dozen per één, twee of zelfs per rij waardoor hoge toevoersnelheden gehaald kunnen worden. Afhankelijk van het stapelpatroon worden de dozen afzonderlijk of per rij afgezet.

Soorten dozen en trays

 • Amerikaanse dozen
 • dozen met los deksel
 • open trays
 • lage trays met bokalen
 • displaydozen
 • dozen met U vormig karton deksel
 • bag in box dozen
 • dozen met meubelpakketten

Palletizeren van dozen en trays?

Contacteer ons

Hoe gaat het in zijn werk?

Dozen palletiseren

Wanneer een vacuüm grijper niet ingezet kan worden, wordt een klemgrijper gebruikt. Bij dekseldozen wordt bovendien gezorgd dat het deksel niet loskomt tijdens het wegtrekken van de grijper. Ook dergelijke dozen kunnen per één of per rij gepalletiseerd worden.

Voor het dozen palletiseren zijn er tevens grijpers beschikbaar die de dozen gedeeltelijk of volledig onderaan ondersteunen. Dit is belangrijk als de dozen uit zichzelf geen stevigheid hebben of wanneer de inhoud van een open tray geen klemming toelaat. Automatische grijperinstellingen worden toegepast als men geen grijperwissel wil bij het overschakelen naar een ander product. Met de diverse grijpers kunnen ook kartonnen tussenvellen, vellen papier of folie opgenomen worden die automatisch tussen de lagen gelegd worden. Tijdens het dozen palletiseren worden deze steeds “ingevoegd”. Dit wil zeggen dat ze de reeds gestapelde dozen niet raken.

Productwissels

Bij productwissels zijn er twee mogelijkheden: ofwel kiest men voor een alles-in-één grijper zodat een grijperwissel overbodig is, ofwel worden de grijpers via het unieke snelwisselsysteem voor grijpers gewisseld. Dit gebeurt in een mum van tijd. Bij onstabiele ladingen kan een halfautomatische of automatische palletwikkelaar geïntegreerd worden in de Spider. Tijdens het dozen palletiseren wordt de pallet simultaan ingewikkeld. Na één of twee lagen gestapeld te hebben, worden deze automatisch ingewikkeld waarna verder gestapeld wordt. Op het einde van de cyclus wordt de wikkelcyclus afgewerkt en kan de pallet afgevoerd worden.

Ontstapelen

De Spider portaalrobot kan ook ingezet worden voor het ontstapelen van dozen voor onder andere het samenstellen van bestellingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van unieke software die de dozen op de pallet “zoekt”. De ontstapelde dozen worden tijdens de verwerking veelal gecodeerd vooraleer ze terug gestapeld worden.

Belangrijke
eigenschappen

 • Compacte palletiser
 • Gebruiksvriendelijke palletiser
 • Robuuste uitvoering
 • Totaaloplossing
Ontdek meer

Wij bouwen totale palletizing installaties vanaf het punt waar uw product van de productielijn komt tot in het magazijn met pallets afgewerkte goederen. Diverse product toevoerbanen, liften, pallet aan- en afvoersystemen en andere randapparatuur worden mee geïntegreerd.

Ontdek meer