Kratten

Kratten palletiseren op maat

Het automatisch kratten palletiseren vereist een aparte aanpak en onze ervaring met diverse soorten kratten is hierbij heel belangrijk. Door het uniek grijperconcept worden kratten automatisch gecentreerd tijdens opname en kunnen ze zodoende tegen elkaar gepalletiseerd worden. Ook kratten die helemaal tot boven gevuld zijn kunnen verwerkt worden door het inzetten van een unieke grijper.

Soorten kratten

  • inklapbare kratten
  • nestbare kratten
  • Delhaize kratten
  • Euro Pool kratten
  • Euronorm kratten
  • CBL kratten

Palletizeren van kratten?

Contacteer ons

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het kratten palletiseren kan er vooraf een vel karton of folie op de kratinhoud gelegd worden. Ook kan een Spider ingezet om lege kratten te ontstapelen waarna deze naar de vullijnen toegevoerd kunnen worden. Eenmaal gevuld kunnen de kratten, afhankelijk van de snelheid, door dezelfde of een tweede Spider terug gestapeld worden. Bij nestbare kratten wordt hierbij rekening gehouden met de oriëntatie van de krat en indien nodig wordt hij 180° gedraaid vooraleer gepalletiseerd te worden. Na het depalletiseren worden deze automatisch opengevouwen en afgevoerd naar de vullijnen. Een bijkomende moeilijkheid bij het kratten palletiseren en het ontstapelen ervan, is dat deze steeds in kolom op de pallet staan en de verschillende kolommen daardoor als een trechter open kunnen staan.

Door het centreren van de lagen wordt de lading bijeengehouden. Doordat de Spider een portaalrobot is met een lange verticale Z-as, kan het kratten palletiseren en het ontstapelen ervan bovendien gemakkelijk tussen hoog opstaande wanden gebeuren. Ook kan een automatische omsnoeringsmachine ingebouwd worden in de Spider.

Voor het aanvoeren en afvoeren van volle en lege kratten kan een centrale transportbaan, die in een carrousel opgesteld is, ingezet worden. Hierbij is geen identificatie zoals barcode of RFID tag van de kratten nodig om de juiste lege kratten aan de lijnen uit te sluizen en de volle kratten op de juiste pallet te palletiseren.

Belangrijke
eigenschappen

  • Compacte palletiser
  • Gebruiksvriendelijke palletiser
  • Robuuste uitvoering
  • Totaaloplossing
Ontdek meer

Wij bouwen totale palletizing installaties vanaf het punt waar uw product van de productielijn komt tot in het magazijn met pallets afgewerkte goederen. Diverse product toevoerbanen, liften, pallet aan- en afvoersystemen en andere randapparatuur worden mee geïntegreerd.

Ontdek meer