Drukwerk

Drukwerk palletiseren op maat

Het automatisch drukwerk palletiseren vereist een heel specifieke aanpak. Vooreerst moet de aanvoerbaan zo uitgerust zijn dat het onderste vel van de bundel niet gekneld kan raken. Bij het drukwerk palletiseren moeten de bundels volledig onderaan opgenomen worden. Bij opname van op de aanvoerbaan moet het mechanisme dat de bundels onderaan opneemt onder de bundels glijden zonder deze te raken.

Soorten drukwerk

  • omsnoerde bundels drukwerk
  • niet omsnoerde bundels drukwerk

Cases

Ontdek hoe wij deze bedrijven verder hielpen

Palletizeren van drukwerk?

Contacteer ons

Hoe gaat het in zijn werk?

Teneinde de bundels tegen elkaar op de pallet te leggen moet er bij de instelling van de grijper rekening gehouden worden met de afmetingen van de bundel. Hierbij moeten de instellingen van de grijper variëren naargelang de bundels in de lengte of de breedte opgenomen worden. Tijdens de beweging van de grijper naar de pallet, moeten de bundels vastgehouden worden zodat ze niet uit de grijper glijden. De bundels worden tijdens het drukwerk palletiseren per één of per rij opgenomen waarbij grote toevoersnelheden gehaald kunnen worden.

Bundels drukwerk zijn indrukbaar waardoor men niet met vast ingestelde afleghoogtes kan werken tijdens het palletiseerproces. De gepalletiseerde bundels drukken immers door hun eigen gewicht de vorige lagen in na het afleggen.

Het is dus noodzakelijk dat tijdens het drukwerk palletiseren de afleghoogte telkens aangepast wordt zodat de grijper net boven de vorige laag gepositioneerd staat tijdens het afleggen van de bundels.

Bij het drukwerk palletiseren van ongebonden bundels is er een speciale grijper beschikbaar waarbij bundels op een aangedreven manier uit de grijper afgelegd worden. Bij onstabiele ladingen kan een halfautomatische of automatische wikkelaar in de Spider geïntegreerd worden. Na één of enkele lagen drukwerk palletiseren wordt de pallet ingewikkeld waarna terug enkele lagen gestapeld worden en daarna terug ingewikkeld. Dit gaat zo door totdat de pallet volledig vol gestapeld en ingewikkeld is waarna deze afgevoerd kan worden.

Belangrijke
eigenschappen

  • Compacte palletiser
  • Gebruiksvriendelijke palletiser
  • Robuuste uitvoering
  • Totaaloplossing
Ontdek meer

Wij bouwen totale palletizing installaties vanaf het punt waar uw product van de productielijn komt tot in het magazijn met pallets afgewerkte goederen. Diverse product toevoerbanen, liften, pallet aan- en afvoersystemen en andere randapparatuur worden mee geïntegreerd.

Ontdek meer