Pauwels Sauzen

Dozen en trays

Pauwels Sauzen hecht belang aan een snelle service. Vandaar de keuze voor het inzetten van Spider palletisers omdat deze in België geproduceerd worden en de service met eigen Belgische techniekers gewaarborgd wordt. Er staan vier Spiders opgesteld.

Deze palletiseren kartonnen dozen, open trays en emmers. Vellen karton of folie worden automatisch tussen de lagen gelegd. Door de compacte opstelling konden de palletiseercellen naast elkaar geplaatst worden zodat een centrale aanvoer van lege pallets mogelijk werd.   Via drie lege pallet ontstapelaars worden de juiste lege pallets via een transferwagen toegevoerd naar de verschillende Spiders. Deze transferwagen is voorzien van laser veiligheid scanners zodat passage over de loopweg van de transferwagen mogelijk is.

De palletwissel gebeurt automatisch en er zijn bufferbanen voorzien voor de volle pallets. Er kon ook plaats bespaard worden door het inzetten van een centraal magazijn voor tussenvellen van waaruit twee Spiders vellen opnemen om tussen de lagen te leggen.