Manuele handeling van dozen? Nee, bedankt!

Dozen en trays

Veel bedrijven krijgen er mee te maken. De manuele handeling van allerlei dozen. Dat geldt al zeker voor verzend- en stockage bedrijven.
Dozen afkomstig uit containers moeten op pallets gestapeld worden, dozen moeten van pallets genomen worden om bestellingen klaar te maken en dikwijls moeten dozen van de ene pallet naar de andere omgestapeld worden.

Dankzij het inzetten van onze Spider portaalrobot laten we deze handelingen automatisch gebeuren.

Het stapelen van dozen afkomstig van containers

De minimale verschillen van een etiket op een doos worden herkend door een krachtig visie systeem, waardoor de verschillende dozen uitgesorteerd en op individuele pallets gestapeld kunnen worden.

Het omstapelen van dozen van de ene naar de andere pallet

Door het inzetten van dit visie systeem, uitgerust met een infrarood camera en een beeldcamera, worden de posities van de dozen automatisch doorgegeven aan de controller van de Spider. Vervolgens neemt de robot de dozen één per één of rij per rij van de pallet. Uiteindelijk worden ze, volgens het gewenste stapelpatroon, op de doelpallet gestapeld.

Liggen er tussenvellen tussen de lagen te ontstapelen dozen? Deze worden automatisch gedetecteerd en van tussen de lagen genomen. Op de doelpallet kunnen vellen tussen de lagen gelegd worden. Ook lege pallets kunnen automatisch aan- en afgevoerd worden.

Bestellingen samenstellen
De dozen van één of meerdere pallets worden automatisch ontstapeld en volgens de gewenste hoeveelheden op individuele pallets gestapeld. Ook hier worden de posities van de dozen van de te ontstapelen pallets door het visie systeem automatisch aan de Spider doorgeven.