Culinor

Kratten

Mede door de heel gebruiksvriendelijke bediening via het grote display werd bij Culinor voor de Spider palletiseerrobot gekozen.

Ook de compacte opstelling en het feit dat de oriëntering van de aan- en afvoerbanen aangepast kon worden aan de vrije ruimte in het gebouw was doorslaggevend. De Spider stapelt bij Culinor allerlei soorten kratten, display trays en Amerikaanse dozen. De uitdaging was dat de kratten soms tot bovenaan gevuld zijn.

Hiervoor werd een speciale grijper ingezet die er toch voor zorgt dat de kratten tegen elkaar gepalletiseerd worden. Bij een grijperwissel legt de Spider de grijper af op een plateau opgesteld in de Spider, waarna de grijper-snelwisselklemmen geopend kunnen worden en de grijper losgekoppeld wordt. Daarna positioneert de Spider zich precies boven de nieuwe grijper waarna de snelwisselklemmen gesloten kunnen worden en hierdoor de grijper vergrendeld wordt.

De lege pallets worden ontstapeld vanuit het ‘lege pallet’ magazijn en ingevoerd in de Spider waarna deze uitgelijnd worden op de palletiseerpositie. Er werd een bufferbaan voor drie volle pallets voorzien.