Automatisch tien verschillende dozen op individuele pallets stapelen.

Een producent van vuilzakken zocht een oplossing om zijn kartonnen dozen van heel uiteenlopende formaten automatisch te stapelen. Onze Spider portaal palletiser bleek de ideale oplossing.

Een heel uitgebreid assortiment.

Wanneer men een zeer uitgebreid gamma aan dozen heeft die per lijn op individuele pallets gestapeld moeten worden, dan staat men voor enkele uitdagingen. Gaat men een palletiser voorzien na elk productielijn, dan heeft men veel plaats nodig en is de investering hoog. Als men echter alle dozen vertransporteert naar een centrale zone dan kan één palletiser meerdere lijnen simultaan stapelen.

 

Een Spider met veel poten.

Om dit vraagstuk op te lossen hebben we onze Spider palletiser voorzien van een speciale “slofgrijper”. Deze kan de grote variëteit aan dozen opnemen. Met drie bruggen en tien palletposities is het mogelijk de diverse dozen simultaan te stapelen, elk volgens hun specifiek stapelpatroon. Hierbij is er ook nog de keuze om een stijf of een soepel tussenvel tussen de lagen te voorzien. Deze Spider is uniek en speciaal voor de klant ontworpen om aan al deze eisen te voldoen.

Elke Spider is uniek.

Doordat alle bewegende delen zich boven het actiebereik bevinden, is de Spider heel compact en kan hij ingezet worden in een heel beperkte ruimte.Door de Spider centraal op te stellen kunnen bij lagere aanvoersnelheden meerdere productielijnen simultaan gestapeld worden door één Spider.  Doordat de pallets hierbij netjes naast elkaar opgesteld liggen, kan de aan- en afvoer van pallets gemakkelijk geautomatiseerd worden.