Automatisch palletiseren in een beperkte ruimte, het kan!

Dozen en trays

De Spider is één van de meest compacte palletisers op de markt en kan hierdoor ingezet worden in een heel beperkte ruimte.  Dit bleek voor één van de grootste industriële bakkerijen van België een doorslaggevend argument te zijn om met Spiders hun lijnen automatisch te palletiseren. De palletisers moesten centraal opgesteld worden.  Via één in de hoogte opgestelde afvoerbaan, waardoor een vrije passage onderdoor gewaarborgd blijft, worden de dozen naar de Spiders toegevoerd waarna ze per soort uitgesorteerd worden.  Doordat iedere lijn met iedere Spider verbonden kan worden en niet alle lijnen tezelfdertijd draaien, kon bespaard worden in het aantal palletisers.

Vlotte toegang

Door het inzetten van een portaal transferwagen voor de afvoer van de volle pallets, zijn alle Spiders vlot bereikbaar voor onder andere het bijvullen van de magazijnen voor tussenvellen.

Totaalproject

Naast de centrale aanvoerbaan, de Spider palletisers behoren ook lege pallet ontstapelaars, een automatische pallet wikkelaar en pallet labelaar tot het totaalproject.  Volle pallets worden afgevoerd naar een in de diepvries opgestelde pallet bufferbaan.