Automatisch kratten stapelen en ontstapelen

Nieuws Nouvelles

Veel bedrijven verpakken hun producten in kunststof kratten. Het automatisch ontstapelen en stapelen van de lege en volle kratten is hierbij wenselijk. Dit vereist echter een speciale aanpak. Onze in België gebouwde Spider portaal palletiser is hiervoor de ideale tool. Hij wordt immers uitgerust met speciale grijpers die de kratten ofwel langs binnen ofwel langs buiten vastklemmen.

Ook klapkratten kunnen verwerkt worden. Na het ontstapelen van de dicht geplooide kratten worden deze automatisch geopend waarna ze gevuld kunnen worden. De grijper is uitgerust met een tweede inrichting die de volle kratten stapelt. Zodoende kan één en dezelfde Spider portaalrobot kratten ontstapelen en stapelen.

Een op- en neergaande centreerring houdt de gestapelde lagen volle kratten bijeen zodat het inspringende boordje onderaan de krat netjes in de vorige krat glijdt bij het stapelen. Bij moeilijk te stapelen kratten wordt een speciaal ontwikkelde software toegepast die de krat na het neerzetten lichtjes over en weer beweegt.